A sütiket azért használjuk, hogy személyre szabott tartalmakat és hirdetéseket jeleníthessünk meg számodra, illetve hogy biztosítsuk oldalunk megfelelő működését és látogatottságunk elemzését.  
hu

Védd a környezetet, vásárolj online!

2021. 02. 05. 09:35:44
Védd a környezetet, vásárolj online!

Az e-kereskedelem kevésbé terheli környezetünket, mint a hagyományos vásárlás - ezt a meglepő megállapítást tette közzé a Prologis Research néhány héttel ezelőtt. És hogy miért lehet ez igaz? Rövid cikkünkből máris megtudod!

A szóban forgó tanulmány alapját az MIT (Massachusetts Institute of Technology - Műszaki Egyetem, Massachustetts, USA) Real Estate Innovation Lab kutatói készítették, mely során összehasonlították az e-kereskedelem és a hagyományos bolti vásárlás környezetre gyakorolt hatásait. 

A koronavírus járvány miatt elrendelt karantén óriási lendületet adott az online vásárlásnak.

A kényszerű otthonlét alatt még azok is áttértek a webáruházak használatára, akik mindig maguk jártak bevásárolni.

Ennek köszönhetően a 2020-as ünnepi szezonban rekordokat döntött a csomagszállítás, és a kutatók szerint a következő évtizedben 80% - kal még nőni is fog. 


Miért véded a környezetet, ha webáruházban vásárolsz?

A tanulmány legfontosabb megállapításai dióhéjban:


1. Az online vásárláshoz tartozó kiszállítás szén-dioxid-kibocsátása átlagosan 36% -kal alacsonyabb, mint ha mindannyian a saját autónkkal járnánk bevásárolni fizikai boltokba.

 

2. A vásárlók közelében működő logisztikai központok és hálózatok használata a károsanyag - kibocsátást felére, a csomagonkénti szén-dioxid-kibocsátást pedig körülbelül 10% -kal csökkentheti. 
 

3. Amikor egy webáruházban vásárolsz és közvetlen házhozszállítást kérsz, a küldeményedet szállító egyetlen kisteherautó használatával több mint 100 egyedi autóutat lehet pótolni - vagyis nem kerül a környezetbe 100 autónyi kipufogógáz és káros anyag. Nem rossz, igaz?  


Jól látszik tehát, hogy az online vásárlás nem csak kényelmes és biztonságos, de még a környezetre gyakorolt hatása is sokkal enyhébb, mint ha üzletekbe járnál autóval vásárolni.


Forrás: www.prologis.com

 

az-online-kereskedelem-kíméli-a-környezetet

 

Ha új táskát szeretnél, ezek után még inkább biztatunk, hogy ismerkedj meg a pakkolj.hu webáruház minőségi táska kínálatával. Különleges és klasszikus női táskákat, shopper táskákat éppúgy találsz nálunk, mint ovisoknak és gyerekeknek való hátizsákokat. 

Ismerőseid számára is érdekes lehet ez a cikk? Akkor oszd meg velük!

Tartalomhoz tartozó címkék: Tippek