A személyre szabott élményért kérjük, engedélyezd sütijeink használatát!
hu

Táskaválasztási kisokos, hogy Te is jól dönts

2024. 02. 02. 12:34:00
Táskaválasztási kisokos, hogy Te is jól dönts

A legjobb női táska kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat, mint gondolnánk. Több szempontot érdemes figyelembe venni vásárlás előtt, hisz egy táska nemcsak arra szolgál, hogy telepakold szükséges holmikkal. 

De hogyan lehetsz biztos abban, hogy a neked megfelelő darabot találtad meg? Most eláruljuk, mire figyelj vásárlás előtt, hogy választottadban csak örömed teljen.

1. Fekete, fehér, barna vagy színes legyen a táska?  

Ha egyszavas választ kell adnunk: bármilyen, kiegészítve azzal, hogy mindig legyen ízléses és alkalomhoz illő.

Gondold végig, hogy a választott táska színe illik-e a ruhatáradba. Ha nem vagy ebben biztos, válassz halványszürke vagy bézs színűt, mivel ezek a legtöbb öltözékhez jól passzolnak.

És persze ott a jolly joker: a fekete, melybe rengetegféle stílusú és méretű táskát "öltöztetnek" a tervezők. 

fekete_oldaltaska_noi_allatminta

 

Ezt leszámítva a színválasztásnak csak a saját személyiséged szabhat határt.

Ma ismét nagyon divatosak az élénk színű táskák, sárgától a lilán át a zöldig mindenféle izgalmas színűt találsz, és már azt sem mondhatjuk, hogy évszaktól függően kell választanod.

Hol van az kőbe vésve, hogy télen nem hordhatsz sárga vagy más színű darabokat? Na, ugye.

Keresd meg azt, amelyik a leginkább kifejezi a stílusodat, ami mindig jó hangulatba hoz, és ennek árnyalatait is bátran használd!
 

david_jones_hatizsak_noi_sarga

 

2. Mintás táskák

Egy mintás táska szuper választás, ha többnyire visszafogott öltözéket viselsz, ám szeretnéd feldobni egy izgalmasabb, feltűnőbb darabbal.

Van egy remek hírünk: ezt bármilyen életkorban nyugodtan megteheted! Elmúltak azok az idők, amikor egy bizonyos kor után a hölgyek már csak hétköznapibb, kevésbé kreatív darabokat mertek viselni, illetve ez volt az elvárás velük szemben. 

Mutasd meg a világnak valódi személyiséged, melynek kifejezéséhez használhatsz például egy különleges, mintás táskát!

sweet_candy_hatizsak_noi_barna

 

Ha hosszú távra gondolkodsz, és nem csak az aktuális divatot szeretnéd követni, érdemes olyan mintát választani, amelyet tökéletesen be tudsz illeszteni a ruhatáradba.

A trendek azt mutatják, hogy ma már kötetlenebbül ötvözhetünk egymással egyszínű és mintás, sőt, mintás és mintás ruhákat és táskákat, mégis magadnak teszel jót, ha józanul döntesz, hiszen egy rosszul megválasztott, semmihez nem passzoló mintázat teljesen használhatatlanná teheti számodra szép új táskádat.

Ám ha rábukkantál egy olyan mintás női táskára, melyet mintha pont neked készítettek volna, és még a ruhatáradhoz is tökéletesen illik, szerezd meg, és legyetek együtt nagyon boldogok. 

 

sweet_candy_kezitaska_noi_kek

3. Milyen életmódot folytatsz?

Ha női táskát keresel hétköznapra, ideális, ha abból indulsz ki, milyen holmikat és abból mennyit szoktál magaddal vinni általában. Persze ez főként általánosítás, tudjuk, hogy senki nem csak egyféle "szerepben" tölti az életét, így nem csak egyféle táskára lehet szüksége. Kiindulópontként most mégis a legjellemzőbbet vesszük alapul. 

Egy anyukák számára ideális, jól megpakolható, sok zsebes, strapabíró hátizsák üzleti környezetben kevésbé megfelelő, még akkor is, ha manapság az öltözködési elvárások lazulása nem teszi kötelezővé a közepes méretű, barna vagy fekete, valódi bőr kézitáskát. (Habár ez, mint fentebb írtuk, mindig jolly joker.)

Fordítva is igaz ez: egy mégoly szépséges kézitáskába nem tudsz belepréselni cumisüveget, törlőkendőt, nasit és még százféle „babás” holmit. 

Ha a munkádhoz sok dokumentumot hozol-viszel, egy kényelmes, nagyméretű kézitáska igazi nyerő darab lehet. 

shopper_taska_kezitaska_kek_lancos_irattaska4. Vedd figyelembe a testalkatodat!

Izgalmas dolog követni a divatot, de hogy te és az új táskád tökéletes páros legyetek, ne feledkezz meg a testalkatodról sem. A táskákra is igaz, hogy nem a legideálisabb mindegyik fazon mindenkinek.

Az alábbi összeállítást divatszakemberek készítették (az eredeti cikket ITT olvashatod el), és szerintünk nagyon hasznos ismerni ezeket a szempontokat. 

Mi azért kiegészítjük egy fontos dologgal: az öltözködés egyik legfőbb szabálya, hogy érezd jól magad abban, amit viselsz. Ez a leglényegesebb, hiszen semmi értelme mások szerint nekünk való darabokat hordani, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. 

Következzenek most tehát a testalkatok és a hozzájuk illő táskák!
 

a) Plus-size alkat

A kör alakú vagy pufi táskák nem állnak jól erősebb testalkatú nőknek. A túl kisméretű darabokat is célszerű kerülni. 
A laposabb fazonú, testhez simuló, szögletes darabok hosszú pánttal azonban jó választásnak bizonyulhatnak. 

b) Vékony testalkat

Ha vékony alkat vagy, olyan táskát válassz, amely a testedhez simul. A dobozszerű vagy „elálló” darabokat hagyd meg másoknak.


c) Vastag derék


A hosszú fogantyúval ellátott táskák erős testalkatú és vastag derekú nőknek állnak jól. Nagyon jó választás lehet még egy átlós pánttal ellátott crossbody táska, mivel optikailag karcsúsít. Ha kézitáskát keresel, olyat válassz, mely a csípőd vonala fölött ér véget. A csípőre lógó táska szélesíti ezt a testtájat.


d) Ha magas vagy

Magas és vékony nők bátran választhatnak gömbölyded, lazább esésű táskákat. A közepes vagy nagyméretű kézitáskák, illetve a puha, vékony floppy táskák állnak a legjobban ennek a típusnak. A kisméretű táskákat azonban szerencsésebb a boltok polcain hagyni, mivel még magasabbnak mutatnak.

 

e) Ha alacsony vagy

Alacsony nők számára a legfontosabb szempont a hordott táska mérete. Számukra a kicsi táskák a legcsinosabbak. Válassz ilyen típust és a testhez közel tartva hordd!


Reméljük, hasznosnak találtad összeállításunkat, és most már mindent tudsz ahhoz, hogy megtaláld a számodra legjobb női táskát hétköznapra is.

 

A bejegyzés a danmun.org és a bagbible.com cikkei alapján készült.

Fotók: pakkolj.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Divat Életmód Tippek