A személyre szabott élményért kérjük, engedélyezd sütijeink használatát!
hu

Szabadtéri programötletek hétvégére Budapesten az egész családnak

2020. 11. 04. 11:39:07 Pakkolj.hu
Szabadtéri programötletek hétvégére Budapesten az egész családnak

Az egész heti kényszerű bezártság után nagyon jól tud esni egy hétvégi szabadtéri program az egész családnak. A friss levegőn töltött aktív órák üdítő hatásúak testnek és léleknek, arról nem is beszélve, hogy egészségünk megőrzésében is kiemelt szerepet játszik a mozgás. Most bemutatunk néhány remek szabadtéri programötletet Budapesten, melyek számos lehetőséget tartogatnak az aktív kikapcsolódáshoz. 

 

1. Normafa

A budapestiek egyik legismertebb kirándulóhelye a Normafa és környéke. Akár aktív kikapcsolódási lehetőséget, akár csak egy laza, kellemes szabadtéri programot keresel a budai oldalon, itt mindez rendelkezésre áll. Korszerű futópálya kígyózik az erdő mellett, az úton biciklisták is jóízűt sportolhatnak.

Számos séta- és túraút indul innen, a közelben zakatol a történelmi mementónak is beillő Gyermekvasút. Nagyjából fél órás sétával felkaptathattok a János-hegyi – eredeti nevén Erzsébet – kilátóba, ahol még egy kávét is ihattok.

Ha gyerkőcökkel indultok útnak, az Anna-réti nagy játszótér lesz a bázisotok, közelében a híres rétesezővel. 

Kiránduláshoz nélkülözhetetlen egy kényelmes hátizsák: https://www.pakkolj.hu/sweet-candy-hatizsak-32-cm-csello
 


Fotó: Facebook


2.
Margitsziget

A város szívében álló Margitsziget minden évszakban igazi szabadidős paradicsom. Az évtizedek óta üzemelő bringóhintó kölcsönző már szinte összenőtt a hellyel, a Margit-híd felőli bejáró közelében találod, a zenélő szökőkút szomszédságában.

A hatalmas platánfák által szegélyezett sétányon jóízűeket sétálhattok, ha épp ehhez van kedvetek. A gondozott virágágyások és a szép zöld gyep üdítő látványt nyújtanak.

Tavasztól őszig a kis Vadaskert állatait is meglátogathatjátok. A Margitsziget akkor is jó választás, ha eljött az idő, hogy a család legkisebb tagja megtanuljon biciklizni. A számos útvonal egyikén remekül gyakorolhat.

Az elmúlt években különleges vendéglátóhelyek, éttermek is nyíltak a sziget Duna-part felőli oldalán, ahol a kilátásban gyönyörködve pihenhettek egy finom kávé vagy üdítő társaságában.


A Margitszigetre tökéletes lehet egy különleges tornazsákhttps://www.pakkolj.hu/tornazsak-sotetszurke-voros

 


Fotó: Linda Gerbec / Unsplash


3. ELTE Füvészkert

Hosszú évek kihagyása után nemrégiben volt szerencsénk ellátogatni az ELTE Füvészkertjébe, s a hely egészen lenyűgözött bennünket. A Japánkert hatalmasra nőtt bambuszai és a kis tó csodás látványt nyújtanak.

Gyerekek számára is nagyon érdekes a Pálmaház trópusi kultúrnövényeinek gyűjteménye, ahol közelről szemrevételezhetnek igazi kakaófát és banánpálmát.

Kihagyhatatlan látnivaló Nemecsek Ernő szobra, mely az egyik üvegház medencéjét ékesíti; a vizes sapkáját gyűrögető fiúalak méltó tisztelgés A Pál utcai fiúk és Molnár Ferenc előtt. 

A Füvészkert aktuális programjairól, árairól és nyitva tartásáról ide kattintva találsz bővebb információt. 


Városi programokhoz remek választás egy praktikus crossbody táskahttps://www.pakkolj.hu/sara-moda-fekete-lancos-noi-oldaltaska-valltaska-penztarcaval
 


Fotó: GK


4. Gellérthegy

Ismét egy jól ismert fővárosi helyszín következik, amely azonban több lehetőséget rejt a szabadtéri kikapcsolódáshoz, mint elsőre gondolnánk.

A Szabadság-szoborhoz mindig jó ötlet felkaptatni, nemcsak azért, hogy megállhass egy pillanatra az ország egyik legikonikusabb szobra mellett, a városra nyíló panoráma is megér egy kis sétát.

A régi Víztározó feletti területen található a turisták által alig látogatott, ám annál szebb Filozófusok kertje. Egy kis medence partján egymással szembefordulva állnak a történelem legnagyobb hatású vallási vezetőinek, gondolkodóinak szobrai.

A szoborcsoport körüli füves területen megpihenhettek, sétálhattok, gyönyörködhettek a budai Várra és a városra nyíló panorámában. 
 


Fotó: GK

Nemrégiben kiépítették és biztonságos kilátópontot alakítottak ki az Alagút tetején, de Gellért püspök monumentális szobra is könnyen megközelíthető.

A Gellérthegyen jelzett turistaút is halad, melyen sétálva egyszer csak a hegy Duna felé eső oldalán találjuk magunkat, sziklaóriások és hatalmas fák között.

A kilátás lélegzetelállító, mintha egy terepasztalt bámulnánk. Budapesti hídjai ugyanúgy tökéletesen látszanak, mint az Állatkert Biodómja. Nem nehéz terep, de nem is körömcipős, egy kényelmes sport lábbeli tökéletesen megteszi majd.  ​


Elegendő egy kis hátzsák? Nézd meg a David Jones vagány modelljét itt: https://www.pakkolj.hu/david-jones-kis-noi-hatizsak-25-cm-sarga

 

5. Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

Ha van olyan szabadtéri múzeum, ahová igazán érdemes családdal ellátogatni, akkor Aquincum éppen ilyen. Az Óbudán található régészeti park télen is nyitva tart és várja a látogatókat.

A tárlaton testközelből ismerhetjük meg annak a kornak az emlékeit, amikor a dicsőséges Római Birodalom katonái állomásoztak itt, az akkor Aquincumnak nevezett területen.

A falmaradványok közt bóklászva felmérhetjük, milyen lehetett az élet ezen a településen, a tárlatokon mozaikmaradványokat, őskori tárgyakat, érméket is megcsodálhatunk. 

A régészeti park aktuális információiról, jegyárairól és téli nyitva tartásáról ez az oldal ad tájékoztatást.


Esőt írnak? Ez ne legyen akadály, válassz egy szép esernyőt:
 https://www.pakkolj.hu/esernyo-229

 


Fotó: GK


+1 Tipp: Ismerd meg a környező utcákat!

Gondoltál már arra, hogy szép és különleges helyek talán az otthonodtól karnyújtásnyira is léteznek? Sokszor elegendő, ha letérsz a megszokott útvonalról, és elindulsz egy eddig ismeretlen utcán.

Meglátod, biztos, hogy szembetalálkozol majd soha nem látott, régi épületekkel, parkokkal, vadregényes, elhagyatott kertek kerítésén is bekukucskálsz majd, vagy épp felfedezel egy apró, de annál vonzóbb cukrászdát.

Ez a kis kalandozás akár egy esti sétának is tökéletes megoldás lehet, hisz csak a kapun kell kilépned.
 


Fotó: GK


Reméljük, sikerült meghoznunk a kedved egy élményekkel teli szabadtéri budapesti kalandozáshoz.

Ha nincs hozzá megfelelő táskád, válassz egyet kínálatunkból: https://www.pakkolj.hu/noi-taskak-173

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód