A sütiket azért használjuk, hogy személyre szabott tartalmakat és hirdetéseket jeleníthessünk meg számodra, illetve hogy biztosítsuk oldalunk megfelelő működését és látogatottságunk elemzését.  
hu

Pénztárca ajándékozás szabályai és néhány izgalmas pénztárca babona

2023. 10. 05. 12:23:20
Pénztárca ajándékozás szabályai és néhány izgalmas pénztárca babona
Mindannyian ismerünk néhány pénztárcával kapcsolatos babonát, melyekben esetleg hiszünk is. De tudtad, hogy a Távol – Keleten és számos más országban hiedelmek sokasága él a pénzzel, gazdagsággal és a pénztárcákkal kapcsolatban?

 

A legismertebb pénztárcás babonák


Üresen soha

A legnépszerűbb hiedelem, hogy üres pénztárcát tilos ajándékozni, mert ez szegénységet hozhat arra, aki kapja. Éppen ezért mindig tegyél egy érmét még a kártyatartós pénztárcába is, mielőtt átadod.

 

bezs_penztarca_kartyatartoval_penztarca_webshop


Szerencsepénz, pénzmágnes

Okos ötlet pénzmágnesként működő érmét vagy ásványt tartanod a tárcádban. Ez származhat a születésed évéből vagy egy másik országból, de lehet egy nyomdahibás, furcsa példány is. Akár érme, akár ásvány, a lényeg, hogy számodra fontossággal bírjon.


Ne tedd a földre!

Alapszabály az is, hogy táskát, és a benne lévő pénztárcát sosem szabad letenni a földre, mert kigurul belőle a pénz. Ezt pedig senki sem szeretné, így a legjobb, ha például étteremben egy szomszédos székre teszed a táskádat.

 

bezs_noi_hatizsak_moonga_webaruhaz


Piramis alakra hajtott pénz

Állítólag az sem mindegy, milyen formában hordjuk magunkkal a tárcába tett pénzünket. Kifejezetten ajánlott piramisra hajtogatni a bankjegyeket, ugyanis az alakzat energiája jót tesz a pénznek. Hajtsd ezért félbe, majd háromszögre a tárcádban lévő bankjegyeket.

   

Egy tárca nem elég


Sokak szerint külön tárcában kell hordanunk az aprópénzt és a bankjegyeket, mert ha nem így teszünk, az aprópénz felaprítja a nagy címleteket. Ha ezt szeretnéd elkerülni, válassz aprópénzes bukszát és nagyméretű pénztárcát is!

 

kek_penztarca_buksza_sweet_candy_penztarca_webshop

 


Pénztárca babonák színekkel kapcsolatosan


A távol - keleti kultúrák és a Feng Shui szerint nagyon fontos a pénztárca színének megválasztása. A piros, az arany és a fekete a bőség és a siker színei, így ha a pénztárcád ezekben a színekben pompázik, az gazdagságot, tekintélyt hozhat számodra.

Sőt, ha felírod kívánságaidat egy piros papírra, összekötöd azt egy piros selyemszállal, és a pénztárcádban tartod, szintén jólét várhat rád.

 

piros_penztarca_noi_sweet_candy_japan_penztarca_webaruhaz

 

Nem rossz ötlet az sem, ha kék pénztárcát választasz, ez ugyanis megőrzi a bevételedet.

A szürke és a zöld a bőség és a szerencse színei, a fehér pedig a szakmai előmenetelt jelképezi, így ha ezekre voksolsz, nem hozol hátrányos döntést.

 

zold_noi_penztarca_moonga_penztarca_webshop

 

Pénzzel kapcsolatos hiedelmek a világon


Lakshmi istennő

Az asztrológia szerint jótékony hatású, ha olyan képet tartasz a pénztárcádban vagy a táskádban, amely Lakshmi istennőt egy lótuszon ülve ábrázolja. Az istennő képe vonzza a gazdagságot, a bőséget és a megtakarítási hajlandóságot.
 

Franciaország

Anglia és Franciaország uralkodói között a XVIII. század elejéig erős babonaként élt a gyógyító érmék tisztelete. Ezeket a társadalom olyan vezetői érintették meg, akikről úgy gondolták, hogy Istentől való a hatalmuk. Az ilyen érmék rendkívül keresettek voltak, és a hiedelem szerint gyógyító erejük volt. 

 

bezs_noi_penztarca_david_jones_penztarca_webshop
 

Anglia

Egy régi angol babona szerint ha hordunk egy lyukas érmét a pénztárcánkban vagy a zsebünkben, soha nem leszünk pénz híján. Újhold idején azonban elő kell venni a lyukas érmét, a kezünkben tartva meg kell köpködni, majd visszatenni a zsebünkbe vagy a pénztárcánkba.

 

Görögország 

A görögök szerint a pénz több pénzt vonz, ezért balszerencsét hozhat teljesen kiüríteni a zsebet, a pénztárcát vagy a bankszámlát. Pénztárca ajándékozásakor a görögök is belehelyeznek egy - két érmét a megajándékozott számára.

 

Kína


Kerek levelű növények

A Feng Shui ősi kínai művészete számos hiedelmet őriz a pénzügyi jólét eléréséről. Ha kerek levelű növényeket (különösen piros vagy lila virágúakat) ültetünk a kertünkbe, megnövekedhetnek a gazdag földterületeink.
 

Hagyd nyitva az ajtót!

Az ajtók kinyitása is gazdagságot vonz, de csak ha nem tárjuk ki teljesen az ajtót. Ez éppen hogy negatív hatással lehet pénzügyi helyzetünkre.

 

Zöld rizs

Régi keleti bölcsesség az is, hogy tartsunk a pénztárcánkban zöld rizst, amely a jó életet, a szerencsét és a bőséget képviseli. A rizsszemeket azonban rendszeresen cserélni kell, hogy mindig friss energiát vonzzanak.

 

Akár hiszel valamelyik babonában, akár nem, pénztárcára biztosan szükséged van. Böngészd végig kollekciónkat IDE KATTINTVA, melyben sokféle méret és stílus vár!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Divat