A sütiket azért használjuk, hogy személyre szabott tartalmakat és hirdetéseket jeleníthessünk meg számodra, illetve hogy biztosítsuk oldalunk megfelelő működését és látogatottságunk elemzését.  
hu

Meguntad a régi táskád? Adományozd el ezeken a helyeken

2021. 02. 01. 15:43:04
Meguntad a régi táskád? Adományozd el ezeken a helyeken

Közeleg a tavasz, amikor mindannyian szélesre tárjuk a gardróbszekrény ajtaját, és átválogatjuk a ruhatárunkat. Leltárt készítünk az övekről, cipőkről, és persze a táskáinkról is. Akármennyire is ragaszkodunk egy régi kedvenc darabhoz, eljöhet a pillanat, amikor úgy érezzük, már nem szívesen viselnénk, habár remek állapotban van. Ilyenkor a legjobb ötlet, ha továbbadjuk, eladományozzuk a megunt női táskát. Összeállításunkban tippeket adunk arra, hová viheted el a sajátodat, ahol szívesen fogadják majd.

Mondanunk sem kell, hogy csak olyan táskát, ruhaneműt ildomos ajándékozni, illetve adományozni, mely még hordható, szép állapotú, hisz a célod az, hogy új tulajdonosa ugyanolyan örömmel viselje majd, mint te. Szakadt, foltos, sérült darabokat a szelektív hulladékgyűjtőbe érdemes bedobni, gondosan átnézve, hogy az anyagfajták lehetőleg ne keveredjenek egymással. Ha megbizonyosodtál arról, hogy a megunt táska tökéletesen hibátlan, számos irányba indulhatsz vele.
 

1. Katolikus Karitász – Országos

A Katolikus Karitász egy humanitárius szervezet, mely szociális intézmények fenntartásán, segélyprogramok és akciók útján igyekszik támogatni a rászorulókat. Ha örömmel vennéd, ha ők találnának új tulajdonost a régi táskádnak, látogass el a hozzád legközelebbi egyházmegyei karitász központba, ahol átveszik tőled az adományodat.
 

2. #nemluxustáska - Országos

Civil díjas adománygyűjtő akcióvá avanzsált a #nemluxustáska kampány, mely szintén lélekemelő kezdeményezés, hisz rászoruló nőtársaidat segítheted, ha részt veszel benne. Lényege, hogy válassz ki otthon egy hibátlan állapotú, megunt táskát és tegyél bele olyan bontatlan termékeket, melyek alapvető fontosságúak a női higiénia terén, majd add le egy kijelölt gyűjtőponton.

Az adományokat a szervezők a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatják el a nehéz körülmények között élőknek. A gyűjtőakció alapvetően januárban szokott kezdődni, ám idén a járványügyi szabályok miatt várhatóan a nyár folyamán veszi kezdetét. 


3. Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Országos

A Máltai Szeretetszolgálat az ország minden pontján jelen van regionális központjai révén. Tárgyi, így például jó állapotú ruhaadományokkal is segítheted munkájukat. Ha szeretnéd megtudni, pontosan mikor és hol adhatsz le adományt, a Szeretetszolgálat alábbi weboldalán megtalálod az egyes központok elérhetőségeit. 

4. Cseriti Adománybolt - hálózat – Budapest

A Cseriti törekvése, hogy létrehozzon egy adománybolt – hálózatot, mely Magyarország minden pontján jelen van, elősegítve ezzel a munkaerőpiacról kiszorult emberek foglalkoztatását, a rászorulók támogatását olcsó vásárlási lehetőséggel, nem utolsósorban pedig a környezettudatos vásárlói szokások kialakítását. Vidéki bolthálózatuk fejlesztésén gőzerővel munkálkodnak, a fővárosban viszont már számos adományboltjuk működik. 

 

Cseriti-adománybolt-csepel

Fotó forrása: www.cseriti.hu


5. Túl Sok Cucc – Online 

A Túl Sok Cucc egy online adományozó portál, amely a Humusz Szövetség égisze alatt működik. Az oldal összeköt adományozni vágyókat és adományt kérőket, akik - mint egy webáruházban – kategóriákba rendezve találják a felajánlott tárgyakat. 


6. Zero Waste – csoportok – Facebook

A Facebookot sok kritika éri, ám az tagadhatatlan, hogy óriási szerepe van a közösségformálásban. Ez a platform eszményi lehetőség arra, hogy összehozzon azonos érdeklődésű és szándékú embereket, akik – például - fontosnak tartják a környezet megóvását a felesleges hulladékoktól. 

A Zero Waste szó szerint zéró hulladékot jelent - ezek a csoportok azért vannak, hogy a feleslegessé vált, de jó állapotú használati tárgyainkat továbbadhassuk, így azok új esélyt kapjanak az életre ahelyett, hogy a bolygót elborító hulladékkupacokat növelnék.

Ha úgy érzed, szívesen keresnél új lakhelyet megunt táskádnak egy ilyen csoportban, a Facebook keresőjébe írd be a „zero waste” kifejezést. 

Reméljük, összeállításunkkal sikerült ötleteket adnunk, merre indulj, ha szeretnéd továbbadni megunt táskádat. Ha megtaláltad neki a legjobb helyet és választanál a helyére egy újat, amely több éven át hű társad lehet, nézz szét női táska kínálatunkban


Ismerőseidet is érdekelné ez a cikk? Akkor oszd meg velük máris!

Tartalomhoz tartozó címkék: Tippek