A személyre szabott élményért kérjük, engedélyezd sütijeink használatát!
hu

Az időtlen elegancia megtestesítője: Michael Kors és pályafutása

2023. 08. 09. 13:26:41
Az időtlen elegancia megtestesítője: Michael Kors és pályafutása

A divatszakma mindig is tehetséges tervezők sorát vonultatta fel, akik újító ötleteikkel és kreativitásukkal hódítják meg a világot. Egyik közülük az ikonikus táskáiról itthon is jól ismert Michael Kors, aki éppen ma ünnepli 64-ik születésnapját.

Kors, eredeti nevén Karl Anderson Jr., 1959. augusztus 9-én született Long Islanden, New York államban.
Már fiatalon érdeklődést mutatott a divat és a tervezés iránt. Tizenéves korában megalkotta első kollekcióját, melyet kreatív energiáival, papírlapokra festett rajzok formájában örökített meg. Ezen korai munkái már sejteni engedték azokat a vonásokat, melyek később jellemzővé váltak stílusára.

 

emily_blunt_michael_kors_taskak_pakkolj_taska_webshop

A 2023-as MET-gálán Emily Blunt egyedi Michael Kors Collection francia csipkeblúzt, flitteres virágos brosst és túlméretezett organza masnit viselt flitteres nadrággal, valamint egy hozzáillő szatén felsőszoknyát kézzel hímzett, szétszórt paillette flitterekkel.A kézművesek több mint 4250 órát töltöttek a színésznő nadrágjának és felsőszoknyájának megalkotásával. (Fotó: sonnyphotos)

 

Pályafutása hivatalosan a 1980-as években indult, amikor létrehozta saját márkáját. Az áttörést azonban az 1990-es évek hozták meg számára. Michael Kors a minimalistának nevezett irányzatot képviselte, melyben a letisztult vonalak, a klasszikus szabásvonalak és az időtlen színek domináltak. Az ő nevéhez fűződik például Coco Chanel fogalommá vált kis fekete ruhájának ("little black dress") újragondolása, mely minden idők egyik legvonzóbb darabjává vált.

 

little_black_dress_michael_kors_taska_webshop_pakkolj

A "kis fekete ruha", ahogy Michael Kors megálmodta (Fotó:michaelkors.eu)


Az évtized végére a Michael Kors már elismert tervező volt, neve egyet jelentett a luxussal és az eleganciával. Ekkor már nemcsak ruhákat, hanem táskákat, cipőket és kiegészítőket is tervezett. Kors stílusa a sportos elegancia és a városi divat kifinomult keveréke lett, mely a mindennapi életbe is átültethető. Stílusát olyan alapelvek vezérlik, mint a letisztultság, az időtlen elegancia és a funkcionalitás. Az általa tervezett darabok minden korosztály számára vonzóak lehetnek, hiszen a klasszikus vonalak és színek örökérvényűek.

 

twice_dahyun_michaelkors_2023_collection_taska_webshop_pakkolj

A Michael Kors globális márkanagykövete, Dahyun, a világhírű Twice K-pop együttes idolja az Empire emblémával nyomtatott Gigi táskával, Parker crossbody-val és a hozzáillő konfekcióval a Zaha Hadid által tervezett Dongdaemun Design Plázában Szöul központjában. (Fotó: LachlanBailey)


Az igazi globális áttörést azonban a 2000-es évek hozták meg Michael Kors számára, miután 2004-ben zsűritagként csatlakozott a Project Runway című amerikai divattervezői reality showhoz. A műsorban divat-tanácsadóként is bemutathatta tehetségét és szakértelmét, és széles körben ismertté vált.

Michael Kors pályafutása és hatása a divatvilágra valóban lenyűgöző, stílusa új irányt mutatott a tervezők számára. Vonzereje és hatása továbbra is érezhető a divat világában, mint az időtlen elegancia megtestesítője.
 

michaelkors_bags_taska_webshop_pakkolj
Michael Kors táskák

 

(Borítókép: Lea Michele színésznő és Michael Kors az August Wilson Színháznál a 2023-as MET Gála előtt. Lea két egyedi Michael Kors Collection kreációt visel, amelyek a Met Gálára és az after party-ra készültek.)


Fotók: Instagram

Tartalomhoz tartozó címkék: Divat